KMÜ, Gazanfer Doğu'yu Ağırladı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Araştırmaları Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Geçmişin Ayak İzleri: Yaşar Doğu’ konulu söyleşi düzenlendi.

KMÜ, Gazanfer Doğu'yu Ağırladı
KMÜ, Gazanfer Doğu'yu Ağırladı
+10
Haber albümü için resme tıklayın

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Araştırmaları Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Geçmişin Ayak İzleri: Yaşar Doğu’ konulu söyleşi düzenlendi.

Tarihimizin ünlü güreşçilerinden Yaşar Doğu’nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu’nun konuşmacı olarak yer aldığı söyleşiye dekan ve müdürler, üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan BESYO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Tekin, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak farkındalık yaratmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Türk sporunun önemli isimlerinden birisi olan Yaşar Doğu’yu anlatmak için en önemli kişinin oğlu Gazanfer Doğu olacağını düşündük ve Gazanfer Hocamızı öğrencilerimizle buluşturduk. Hocamızın anlatımlarıyla Yaşar Doğu’yu daha iyi tanımayı ve anlamayı, onun tecrübelerinden yararlanmayı amaçladık. Dilerim sizler için de keyifli ve faydalı bir söyleşi olur. Hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından BESYO öğrencilerinden Uğur Yıldırım, keman eşliğinde müzik dinletisi gerçekleştirirken Mehmet Gözel semazen gösterisi yaptı. Etkinlikte son olarak güreş figürleri sahnelendi.

Gösterilerin ardından Prof. Dr. Gazanfer Doğu kürsüye gelerek öğrencilerle birlikte olmanın kendisini oldukça mutlu ettiğini belirtti.

“Yaşar Doğu sembol bir insandı”

Mesleği ile ilgili her türlü etkinliğe katılmaya çalıştığını söyleyen Prof. Dr. Gazanfer Doğu, Yaşar Doğu’nun sembol bir insan olduğunu belirterek, “Yaşar Doğu, madalya sayısı bakımından diğer sporcuların gerisinde kalmış olsa da halk tarafından benimsenmiş ve sevilmiştir. Babam öldüğünde yedi yaşındaydım ve onunla fazla bir paylaşımımız olmadı. Bu yüzden takım arkadaşları ile konuşup onlardan babamı anlatmalarını isterdim hep.” dedi.

Prof. Dr. Gazanfer Doğu, babasının mütevazi bir hayat tarzı olduğunu söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Babam, zamanının çoğunu güreşe vakfeden ama ailesini ve çocuklarını mümkün olduğunca ihmal etmeyen bir insandı.  İyi bir mümindi, inatçı ve hırslı, milliyetçi, dürüst ve ahlaklı bir kişilikti. Bir şehit çocuğu olarak yokluk ve zorluklar içinde büyümüştür. Farklı sektörlerde işçi olarak çalışmış, bunun yanı sıra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünde antrenör ve milli takımlar sorumlusu olarak görev almıştır. Yaşar Doğu, ay yıldızlı mayo ile tam 47 güreş yaptı ve bir yenilginin dışında 46 güreşinin 33‘ünü tuşla kazandı. Kazandığı 46 güreşin normal süresinin yarısı kadar sürede yaptığı tuşlarla arşivlere geçmiştir. Şampiyon bir sporcu olmasının yanında yetiştirdiği öğrencileri ile yeni şampiyonlar çıkarmış ve yalnızca kendi şampiyonluğu ile yetinmemiştir.”

“Türk bayrağı dışında başka bir bayrağın altında yarışmam”

Prof. Dr. Gazanfer Doğu, babasının çeşitli ülkelerden güreşçilik ve antrenörlük teklifleri aldığını fakat bu teklifleri “Ben Türk bayrağı dışında başka bir bayrağın altında yarışmam. Kimseyi de Türklere karşı yarışmaları için eğitmem.” diyerek geri çevirdiğini belirtti. 
Prof. Dr. Gazanfer Doğu, babası Yaşar Doğu ve arkadaşlarının spor müsabakalarında yaşadıkları anılarını paylaştığı konuşmasının son bölümünde öğrencilere “Siyasi ve etnik kimliğiniz ne olursa olsun iş spor ve milletimiz olunca birlik ve beraberlik içinde hareket edin.  İnşallah hepiniz Yaşar Doğu gibi spor ahlakına sahip bireyler olursunuz.” dedi.

Söyleşi, Prof. Dr. Gazanfer Doğu’nun soruları cevaplandırması ve plaket takdimi ile sona erdi. Sonrasında Prof. Dr. Gazanfer Doğu, öğrencilerin hazırlamış olduğu poster sunumlarından oluşan sergiyi gezerek emeği geçenlere teşekkür etti.

23 May 2016 - 16:30 - Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi