Ticaret sicil-mersis işlemleri toplantısı yapıldı

TİCARET SİCİL-MERSİS İŞLEMLERİ (ÖRNEK UYGULAMALI) VE TÜRMOB TEK TEBLİĞ TASLAĞI TOPLANTISI YAPILDI.

TİCARET SİCİL-MERSİS İŞLEMLERİ (ÖRNEK UYGULAMALI) VE TÜRMOB TEK TEBLİĞ TASLAĞI TOPLANTISI YAPILDI.

Ticaret Sicil Müdürümüz Fırat Şekerci ve M.Hakan Alkan tarafından Ticaret Sicil-Mersis İşlemleri, E-İmza Kullanımı eğitimi uygulamalı olarak örneklerle anlatıldı.

Oda Başkanımız İbrahim Ayhan ŞANCI, 2015 yılında tüm işletmelerin unvan, adres, sermaye, yetkili değişikliği, merkez nakli ve kayıt silme gibi tüm tescil başvurularına dair tescillerinde MERSİS üzerinden yapılması ve tescil sonucu oluşan ilan metinlerinin MERSİS’ ten oluşturularak Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’ ne gönderilmesi gerekmektedir.

Anonim şirketlerde ve kooperatiflerde temsil yetkisini haiz yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu başkan yardımcısı ya da yönetim kurulu üyesinden en az birinin; limited şirketlerde temsil yetkisini haiz müdürler kurulu başkanı veya şirket müdürünün; gerçek kişilerde ise firma sahibinin mutlaka e-imza alması gerekmektedir.

2015 yılında tüm tescil işlemlerinde MERSİS uygulaması başladığından Ticaret Sicilinde işlem yaptırmak isteyen, eski-yeni tüm işletmelerin mağdur duruma düşmemeleri için e-imza almaları gerekmekte olup; Meslek Mensuplarımızın ve müşterilerimizin e-imza almak için odamıza başvurmaları yeterlidir.

2.Oturumda; 3568 Sayılı SMMM ve YMM Kanunu Uygulama Genel Tebliği Taslağı ile ilgili üyelerimizle görüş alışverişinde bulunuldu

29 Mar 2015 - 20:53 - Ekonomi

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi