Memura ve emekliye erken maaş

Kurban Bayramı yaklaşırken memurlar ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının erken yatırılması gündeme geldi.

Memura ve emekliye erken maaş
Haber albümü için resme tıklayın

Kurban Bayramı yaklaşırken memurlar ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının erken yatırılması gündeme geldi. Emekliler promosyon müjdesi de bekliyor.

Milyonların gözü Eylül maaşının yatırılacağı tarihte.

Bu yıl Kurban Bayramı, 12-13- 14-15 Eylül tarihlerinde kutlanacak. Memurlar ise her ayın 15'inde maaş alıyor. Yani memurların Eylül'de maaş günleri Kurban Bayramı'nın son gününe denk geliyor. Bu nedenle memurların maaşlarının bayram öncesi ödenmesi için çalışma yürütülüyor.

DAHA ÖNCE DE YAPILDI

Aynı çalışmanın, maaşlarını her ayın 16'sı ile 28'i arasında alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerini de kapsaması bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda da bayram dönemlerinde erken maaş müjdeleri verilmişti. Bu nedenle bu Kurban Bayramı öncesinde de maaşların ödenebileceği belirtiliyor. Memur emeklileri ise maaşlarını her ayın 1'i ile 5'i arasında alıyor. Yaklaşık 2 milyon memur emeklisi Eylül'de de maaşlarını yine bu tarihler arasında alacak.

PROMOSYON GELİR Mİ?

Emekliler, erken maaş müjdesinin yanı sıra promosyon beklentisi içerisinde de bulunuyor. Kurban Bayramı'na kadar promosyon anlaşmasının yapılmasını ve ödemelerin başlamasını isteyen emekliler, bu ödemenin kendilerine bayramda ilaç gibi geleceğini belirtiyor. Promosyonda anlaşmaya varılırsa, emekliler ek gelire kavuşacak. Rakam henüz kesinleşmese de yıllık 150 ila 300 lira arasında olacağı ve 3 yıllık toplu ödeme yapılacağı konuşuluyor. Emekliler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan gelecek haberi bekliyor.

SGK ; YAŞ İÇİN ÇALIŞMA YOK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sigorta Pirimi Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz, erken emeklilik yönünde bir çalışma olmadığını söyledi. Açıkgöz, "Çalışanlarımız 'Günümü doldurdum, yaşımı bekliyorum, ne yapabilirim?' diyor. Emeklilik tanımı eşittir yaştır. Avrupa'da da böyledir. Avrupa ülkelerinde gün tanımlaması yoktur. Belli yaşa gelenler emekliye ayrılabilir. Çalışamayacak yaşa gelen insana emekli denir. Emeklilik yaşlılık aylığıdır. 'Ben 10 bin günü tamamladım ama 45 yaşındayım, bana maaş verin' denilemez çünkü bu sisteme aykırıdır. Bunun aksi sistemin dengelerini bozar. Bu konuda bir çalışma yok" diye konuştu...

23 Ağu 2016 - 12:48 - Ekonomi

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.139.632 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi