Aile hekimliği pozisyonu için ek yerleştirme

Yerleştirme işlemleri  Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği hükümlerine (R.

Yerleştirme işlemleri  Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği hükümlerine (R.G. Tarih: 25/01/2013 Sayı: 28539) göre 20/02/2013 tarihinde saat 14:30’ da Aile Hekimliği Yerleştirme Komisyonu huzurunda Karaman Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılacaktır. Başvurular; 18/02/2013 Pazartesi günü saat 17.00’de sona erecektir.

“Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinin 15 inci maddesinin 5 inci fıkrasında “Aile hekimliği pozisyonunda göreve başlayan sözleşmeli aile hekimi, bu pozisyonda fiilen bir yıl çalışmadan başka bir aile hekimliği pozisyonuna nakil talebinde bulunamaz. Bir yıllık fiilen çalışma süresinin hesaplanmasında, hafta sonu, resmi tatil günleri ve yıllık izin kullanılan günler fiili çalışmadan sayılır. Ancak mazeret ve hastalık izinli geçirilen günler ise fiili çalışmadan sayılmaz” denilmektedir.

Tercih alım ilanı Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğünün internet sayfasından ilan edildiği tarih itibari ile tebliğ yerine geçerlidir.

Müracaatların şahsen yapılması gerekmekte olup; posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
Bu duyuru metninde yapılacak herhangi bir değişiklik veya ilave, Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğünün internet sayfasında ilanen duyurulmak üzere yayınlanacaktır.

İlanda belirtilmeyen hususlarda ilgili mevzuat hükümleri uygulanır.

30/10/2012 tarih ve 27801 sayılı Aile Hekimliği Uygulaması Kapsamında Sağlık Bakanlığınca Çalıştırılan Personele Yapılacak Ödemeler ile Sözleşme Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğin 5 inci maddesinin 2 inci fıkrası gereğince; sözleşmeli olarak çalıştırılan aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarının 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) bendinin (4), (5) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartları taşımaları ve yetmişbeş yaşından gün almamış olmaları gerekir. Altmışbeş yaşın üzerinde olanlar ile sözleşme imzalanabilmesi için, sağlık durumunun aile hekimi ve aile sağlığı elemanı görevini yapmasına engel teşkil etmeyeceğine ilişkin sağlık kurulu raporu alma şartı aranır.

Aile hekimliği açısından cezalı durumda olanların başvuruları geçersiz sayılarak tercih ve yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

Karaman İlinde Kamu Görevlisi olarak yeni göreve başlayacak olanların başvuruları, başvuru anında bahsi geçen görevlerine henüz resmen başlangıçlarını yapmamış olmaları halinde, geçersiz sayılarak tercih ve yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

YERLEŞTİRME İŞLEMİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

1) Aile Hekimliği ek yerleştirme işlemi, yukarıda bahsedilen Yönetmeliğin ilgili maddeleri dikkate alınarak yapılacaktır.

2) Yerleştirme işlemine, adayın kimlik belgesiyle birlikte bizzat kendisinin gelmesi şarttır. Ancak hastalık raporu, acil durum, yakının vefatı vb. mücbir bir mazereti olanlar noterden “Karaman İli Aile Hekimliği Ek Yerleştirme gününde sıram geldiğinde şahsım adına yer belirleme ve sözleşme yapma yetkisini ……….kimlik nolu …………….ya veriyorum’’ ibaresi olan vekaletname ile vekil kıldıkları kişi  katılabilir.

3) Yerleştirme salonuna başvuruda bulunan adaylar kimlik kontrolü ile komisyonun belirleyeceği sayıda gruplar halinde alınacaktır.

4) Tercih etme sırası kendisine gelmiş olan aday, dilerse tercih hakkını daha sonra kullanmak üzere erteleyebilir veya hakkından feragat edebilir.
5) Boşalan Aile Hekimliği Birimini  seçen hekim, Aile Sağlığı Merkezi’nde tahsis edilen poliklinik odasını da seçmiş olacaktır.

20/02/2013 tarihinde ek yerleştirme işlemi sonucunda yerleşen hekimler 01/03/2013 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere sözleşme imzalayacaklar ve 01/03/2013 tarihinde göreve başlayacaklardır.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığının aile hekimliğine geçişte muvafakat işlemleri konulu 05/11/2012 tarih 929 sayılı yazısınca;

- Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları dışındaki diğer kamu kurum ve kuruluşlarından sözleşmeli aile hekimi/aile sağlığı elemanı olmak üzere müracaat eden personel, kurumlarınca muvafakat verilmesi halinde yerleştirme işlemine alınacaktır.

- Halen sözleşmeli aile hekimi/aile sağlığı elemanı olarak görev yapan ve zımni olarak aile hekimliği uygulamasına geçmesi için muvafakat verilen personelin mevcut durumları sözleşmeli olduğu müddetçe ve sözleşme yenilenirken de korunacaktır.

- 3359 sayılı Kanun kapsamında Devlet hizmeti yükümlüsü olarak görev yapan hekimler (aile hekimliği uzmanları dahil), sadece kadrosunun bulunduğu ilçe sınırları içerisindeki aile hekimliği pozisyonlarına başvurarak yerleşebilecektir.

- Bir sertifikaya sahip olması nedeniyle özellikli birimlerde görev yapan ( diyaliz sertifikası , yoğun bakım hemşireliği sertifikası v.b) ve aile hekimliği uygulamasına geçmek isteyen personel için, ilin hizmet ihtiyacı göz önünde bulundurularak muvafakat verilip verilemeyeceğine personelin kadrosunun bulunduğu kuruma göre İl Sağlık Müdürlüğü , Halk Sağlığı Müdürlüğü veya Kamu Hastane Birliği genel sekreterliğince karar verilecektir.

- Aile Hekimliği uygulamasında görev almak için başvuruda bulunanlar arasında hizmetin ifasından kaynaklı veya hekimlik mesleğiyle bağdaşmayan suçlar ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (a) bendinin 5 inci fıkrasına göre adli yönden incelemesi devam eden ve bu nedenle de aile hekimliği uygulamasında görev almasında sakınca bulunan personelin dosyaları Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna gönderilerek, Kurumca muvafakat verilmesi halinde yerleştirmeye alınacaktır.

YERLEŞTİRME İŞLEMİNDE UYULACAK ÖNCELİK SIRALAMASI

İlimizde aile hekimliği pozisyonlarına yerleştirme işlemi ilgili yönetmelik çerçevesinde aşağıdaki sıralamaya göre yapılacaktır:
a) Askerlik dönüşü veya doğum sonrası bir defalık tercih hakkı bulunan aile hekimleri: bu grupta bulunan aile hekimlerine askerlik veya doğum sonrası kamu görevine başlama tarihine göre öncelik verilir. Kamu görevlisi olmayan hekimler için ise müdürlüğe başvuru tarihine göre öncelik verilir.
b) Yerleştirme sırasında aile sağlığı merkezinde uzman aile hekimliği kontenjanı var ise; o pozisyonu önce o ilde aile hekimliği yapan aile hekimliği uzmanları, daha sonra ildeki diğer aile hekimliği uzmanları.
c) Sözleşmeli aile hekimi olarak görev yapanlar, (a) bendindeki bir defalık tercih hakkını kullanmayan aile hekimleri, yargı kararının uygulanması nedeniyle sözleşmesi feshedilen aile hekimleri, Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliği kapsamında mazeret nedeni ile naklen tayin olanlardan atama kararından önceki son bir yıl boyunca aile hekimliği yapmış olanlar.
ç) Varsa yedek liste: İlk yerleştirme esnasında yedek listeye giren hekimler müteakip yerleştirmede sıra kendilerine gelmesine rağmen yerleşmezler ise yedek listeden çıkarılırlar.
d) İl içindeki tabip ve uzman tabipler.
Halen sözleşmeli aile hekimi olarak görev yapan personelin boş pozisyonları tercih etmesi halinde bu personelin boşalttığı pozisyonlar ile birlikte tüm yerleştirme işlemleri tek oturumda tamamlanır.


YENİ AÇILAN VE POZİSYON BOŞALAN EK YERLEŞTİRME YAPILACAK OLAN       AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMLERİ  

SIRA NO TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ A.H.B KODU A.H.B NÜFUSU MOBİL NÜFUSU ASM GRUBU ASE DURUMU
1 Merkez Toplum Sağlığı Merkezi 3 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Merkez 74 Nolu AHB 70.01.74 0 0 D Yok
2 Merkez Toplum Sağlığı Merkezi 3 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Merkez 17 Nolu AHB 70.01.17 3221 0 D Var

KARAMAN İLİNDE 2013-2. EK YERLEŞTİRME İŞLEMİNE MÜRACAAT EDECEK HEKİMLERDEN İSTENİLEN BELGELER

1-Aile Hekimliği Başvuru Formu
2-Aile Hekimliği Sertifikası (İlimizde Aile Hekimliği Uygulaması öncesi görev yapan hekimlerden istenecektir.)
3-Destek Hizmetleri Biriminden onaylı hizmet puanı.
4-Destek Hizmetleri Biriminden çalıştığı pozisyonda fiilen bir yılını tamamladığına dair onaylı belge (Halen çalışan aile hekimleri için)

NOT : Bu belgeler Müdürlüğümüz evrak kayıt biriminden kaydı yapıldıktan sonra Aile Hekimliği ve Toplum Sağlığı Hizmetleri Birimi’ne teslim edilecektir.

Dr. Ali Rıza ALTUNSOY
Halk Sağlığı Müdürü

#

12 Şub 2013 - 12:00 - Gündem

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.185.003 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi