Karaman Emniyetinden Uyarı

Karaman Emniyet Müdürlüğü modifiyeli araç sahiplerini uyardı.

Karaman Emniyet Müdürlüğü modifiyeli araç sahiplerini uyardı.

Karayolları Trafik Kanunun 23. maddesi gereği, kurallara uymayan araç sahipleri veya kullanıcıları hakkında ilgili kanun maddesine istinaden 88 TL İdari Para Cezası uygulanacağı, standart plakalar araca takılıncaya kadar araçların trafikten men edileceğini bildirdi.

Karaman Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; 

''2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunun 23. maddesinde "Araçlar, tescil belgesi, trafik belgesi ve tescil plakaları araç üzerinde ve uygun durumda bulundurulmadan trafiğe çıkarılamaz." hükmü bulunmaktadır.

Bu bağlamda ilimizde araç sahiplerinin silik okunamaz plakalar ile seyrettikleri ayrıca Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından basımı yapılan orijinal, standart baskılı plakalarını kullanmayarak plaka harf ve rakamlarının biraz daha kalın ve italik yazım olarak dizayn edilen, tamamen modifiyeli amaçlı App plaka (Amerikan Pres Plaka) ve orijinal standart baskılı plakalarının üzerine kaplama-kabartma yapılarak kullanılmaktadır. Bu tür plakaların kullanılması yasaktır.

Bu kurala uymayan araç sahipleri veya kullanıcıları hakkında ilgili kanun maddesine istinaden 88 TL İdari Para Cezası uygulanacağı, standart plakalar araca takılıncaya kadar araçların trafikten men edileceğinin hususu; Kamuoyuna ve basına saygı ile duyurulur.''

19 Kas 2015 - 15:34 - Asayiş

Son bir ayda karamandan.com sitesinde 1.139.632 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Karamandan.com Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Karamandan.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Karamandan.com editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Karamandan.com değil haberi geçen ajanstır.


Şehir Markaları

Karamandan.com, Karaman ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (532) 765 24 01
Reklam bilgi